Publikum i utstillingssal
Foto: Veslemøy Furuseth

Introduksjon til utstilling

Få med deg en kort introduksjon til museets utstilling og kunstsamling hver lørdag og søndag kl. 13:30.

Lørdag og søndag

Tidspunkt
kl. 13:30

En av museets ansatte vil hver dag holde en introduksjon på inntil 10 minutter om samlingsutstillingen Har vi møttes før? som fyller Lillehammer Kunstmuseum.

Samlingen presentert på nytt

Samlingen er presentert med nye ferske veggfarger og vil fortelle ulike historier om norsk kunst fra nye og ulike perspektiver. Hvordan vandret egentlig malerpionerene gjennom Norge på jakt etter vill norsk natur? Hva har tresnitt fra Japan og Frits Thaulows landskaper til felles? Hvordan har barn blitt fremstilt i kunsten gjennom tiden? Hva er spesielt med fargen rødt og hva forbinder maleri og fotografi? Dette er noen av spørsmålene vi ønsker å belyse.

Introduksjon i stedet for omvisning

På grunn av smittevernhensyn vil det i sommer ikke bli holdt ordinære omvisninger i utstillingen, men korte introduksjoner på Broen, hvor vi legger til rette for god avstand mellom besøkende.

I tillegg til introduksjonene kan du også bli bedre kjent med utstillingen gjennom Kunstporten. Her finner du tekster, audio og video som forteller mer om utstillingen og enkeltverk.

Tiltak for et trygt besøk
Lillehammer Kunstmuseum overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.

Les mer om våre smitteverntiltak.

Vi tar forbehold om at det kan komme endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.