logo
The Radish Arm Charm _Foto Harry Clover

The Raddish Arm Charm. Foto: Harry Clover

Lillehammer kunstmuseum / Hva skjer? / Henrik Vibskov – (PLEASE!) CLEAN UP, HONEY

Henrik Vibskov – (PLEASE!) CLEAN UP, HONEY

Fra
20. november

Til
27. mars

Tidspunkt
11.00 - 16.00

Den danske moteskaperen Henrik Vibskov har erobret Lillehammer Kunstmuseum med spektakulære installasjoner, mote og video.

Henrik Vibskov (f. 1972) er en berømt dansk kunstner, avantgarde motedesigner og musiker, utdannet ved Central Saint Martins i London.

Med sine konseptuelle performance-liknende moteshow, eksperimentelle kostymer for teater, ballett og opera og spektakulære installasjonsutstillinger verden over, har Henrik Vibskov etablert seg som et av moteverdenens mest interessante navn.

 Jeg er en multidisiplinær person som arbeider med tekstil. Tekstilene kan henge på en gallerivegg, vandre ned en catwalk i Paris eller prege en opera eller ballettforestilling.

Henrik Vibskov

Gjennom de ulike uttrykksformene utforsker Vibskov vår tids utfordringer innenfor miljø, bærekraft og teknologisk nærvær. 

Skreddersydde installasjoner

Utstillingen "(PLEASE!) CLEAN UP, HONEY" er den største og mest komplette utstillingen av Vibskov noen gang, og den vises kun i Lillehammer Kunstmuseum.

Vibskov har laget installasjoner skreddersydd for museets Snøhetta-arkitektur. Du kan blant annet gå opp i et åtte meter høyt tårn, med et meditasjonsrom på toppen.

Utstillingen presenterer et tverrsnitt av Henrik Vibskovs utvalgte prosjekter fra mote, kunst og forestillinger.

Den som vil kan få prøve på seg et Vibskov-plagg og bli del av utstillingen eller du kan sette deg ned i filmbokser og ta inn ulike av hans catwalks og sceneforestillinger.

Alexander Ekmans ballett A Swan Lake vil ha en sentral plass med kostymer lånt inn fra Den Norske Opera, hvor Vibskov tegnet alle kostymer til denne store suksessen fra 2014.

Foto: Erik Berg

 

Billetter og omvisninger

I helgene tilbyr vi omvisning i utstillingen (PLEASE!) CLEAN UP, HONEY med en av våre dyktige ansatte. Det kan være lurt å bestille plass på forhånd.

Bestill omvisning nå!

 

Du kan også se utstillingen på egenhånd. Billetter kan kjøpes på nett på forhånd (inntil tre dager før besøk) eller når du kommer til museet.

Kjøp billett nå!