logo

Kunstsommeren på Lillehammer!

En sommer for alle sansene!

 

Du trenger ikke reise helt til Danmark for å se Skagenmalerier i sommer. Fram til 15. august viser Lillehammer Kunstmuseum utstillingen Anna Ancher – Skagens indre og ytre rom.  Museet er det eneste museet utenfor Danmark som viser utstillingen som er den største retrospektive utstillingen om Anna Ancher noen gang.

Kan du se lyset i Anna Anchers malerier?

 

 

Anna Ancher (1859–1935) er en av Nordens viktigste kunstnere i perioden 1880-1920. Hennes solrike interiører og intime portretter tilhører den nordiske kunstkanon.

Anna Ancher, Syende fiskerpige (1890), Randers Kunstmuseum © Foto: Randers Kunstmuseum 

Anna Ancher, Ane Brøndum i den røde stue. 1910. Skagens Kunstmuseer

 

Utstillingen består av nesten 200 malerier, mange tegninger og et omfattende kontekstmateriale med brev, skissebøker, fotografier og kulturhistoriske gjenstander.

For første gang presenteres Anna Anchers rike kunstnerskap fra en bred modernistisk synsvinkel. Utstillingen vil gi mulighet til å se hvordan hun fornyet den nordiske malerkunsten med sin uvanlig innovative farge- og penselbruk.

 

Kunstopplevelser for alle!

 

Hver for seg ville kunstsamlingen og praktbygget være vel verd et besøk – kombinasjonen gjør opplevelsen uforglemmelig. Velkommen til Lillehammer Kunstmuseum!

Nyt følelsen av tid og rom

Snøhettas fantastiske bygg fra OL-året skaper en atmosfære som både er hyggelig og høystemt på samme tid. I de luftige utstillingssalene finner du utvalgte malerier fra noen av våre mest kjente og kjære kunstnere. Her kan du følge norsk kunsthistorie gjennom 200 år og se verk fra aktuelle spesialutstillinger. Mangfoldet gjør at alle finner noe de fester seg ved – inntrykk som setter følelsene i sving og tankene i bevegelse. 
 

 

Besøk også de andre museene på Lillehammer

Museene på Lillehammer byr på et rikholdig program i sommer. 

Les mer om museene på Lillehammer

 

Flere kulturopplevelser i regionen

Lillehammer og Gudbrandsdalen byr på mange flotte kultur - og naturopplevelser.

Les mer om opplevelser i regionen

 

Praktisk informasjon

Kafeen og museumsbutikken har åpent hver dag i museets åpningstid. 

Åpningstider i sommer

1. juni – 31. august:
Mandag – søndag kl. 10.00 – 17.00.

Se åpningstider

 

Billetter

Det er ingen begrensning på antall gjester som kan besøke museet per dag. Vi følger fortløpende helsemyndighetenes retningslinjer (se mer under).

Vi oppfordrer til at du kjøper billett på nett eller betaler med kort.

Se billettpriser og kjøp nå

 

Tiltak for et trygt besøk

Lillehammer Kunstmuseum overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.

Vi tar forbehold om at det kan komme endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.

Les mer om våre smitteverntiltak