Foto: Veslemøy Furuseth / Lillehammer Kunstmuseum

Opprørsk vinter

Ikke gå glipp av den kritikerroste utstillingen "Nancy Spero - Opprørske handlinger" som vises til og med 24. januar.

I Hva Skjer-kalenderen får du oversikt over alt du kan oppleve de ulike dagene.

Utstillinger

Denne vinteren kan du bli kjent med Nancy Speros kunstnerskap. Gjennom hele karrieren tok hun opp eksistensielle og brennbare temaer som undertrykkelse av kvinner i krig og konflikter, tortur, nazismens overgrep mot jødiske kvinner og seksualisert vold – temaer som har like stor aktualitet i dag. Utstillingen står til og med 24. januar.

I deler av museet kan du utforske Lillehammer Kunstmuseums samling i utstillingen Dahl, Thaulow, Backer, Weidemann... Hvordan vandret egentlig malerpionerene gjennom Norge på jakt etter vill norsk natur? Og hva har tresnitt fra Japan og Frits Thaulows landskaper til felles?

Omvisninger

Hver lørdag og søndag inviterer vi til åpne omvisninger i utstillingene. Kl. 13:00 kan du bli bedre kjent med museets samling som presenteres i utstillingen Dahl, Thaulow, Backer, Weidemann...

Kl. 14:00 kan du få med deg en spennende omvisning i den aktuelle utstillingen Nancy Spero - Opprørske handlinger.

På grunn av plassbegrensninger og krav til smittesporing må du melde deg på omvisningene i forkant.

Familieaktiviteter

Kunstløypa i Lillehammer er en annerledes stolpejakt, hvor du kan se byen fra Lillehammermalernes perspektiv. Kart og informasjon får du i butikken i museets åpningtid.

På Broen er det flere aktiviteter for barnefamilier, hvor de kan lære om Nancy Speros kunstnerskap og liv på en morsom og kreativ måte.

Ved hjelp av Kunstporten og din egen mobil, kan du få en guidet tur gjennom utstillingen Nancy Spero. Utvalgte tema i utstillingen presenteres gjennom lydfiler, bilder og videoklipp.

 

Butikk og kafé

I kunstmuseets butikk finner du de helt unike gavene! Kunsthåndverk, smykker, bøker, barneleker og mye mer. Kaféen er et populært samlingssted blant både lokale og tilreisende, og er åpen i museets åpningstid.

 

Åpningstider 

Tirsdag – søndag kl. 11.00 – 16.00. Mandag stengt.

Se fullstendig oversikt over museets åpningstider.

Billetter

Det er ingen begrensning på antall gjester som kan besøke museet per dag. Vi følger fortløpende helsemyndighetenes retningslinjer (se mer under).

Vi oppfordrer til at du kjøper billett på nett eller betaler med kort.

Se billettpriser og kjøp billett på nett.

Tiltak for et trygt besøk

Lillehammer Kunstmuseum overholder alle retningslinjer fra helsemyndighetene i forbindelse med koronasituasjonen og vi legger til rette for trygge museumsopplevelser.

Les mer om våre smitteverntiltak.

Vi tar forbehold om at det kan komme endringer hvis retningslinjene fra helsemyndighetene endrer seg.