Foto: Veslemøy Furuseth / Lillehammer Kunstmuseum

Opprørske handlinger

Opprør, sterke inntrykk og vakker kunst. Høsten på Lillehammer Kunstmuseum rommer mye.

Utstillinger

Denne høsten og vinteren kan du bli kjent med Nancy Speros kunstnerskap. Gjennom hele karrieren tok hun opp eksistensielle og brennbare temaer som undertrykkelse av kvinner i krig og konflikter, tortur, nazismens overgrep mot jødiske kvinner og seksualisert vold – temaer som har like stor aktualitet i dag.

 

I deler av museets kan du utforske Lillehammer Kunstmuseums samling i utstillingen Har vi møttes før? Hvordan vandret egentlig malerpionerene gjennom Norge på jakt etter vill norsk natur? Og hva har tresnitt fra Japan og Frits Thaulows landskaper til felles?

Omvisninger

Hver lørdag og søndag inviterer vi til åpne omvisninger i utstillingene. Kl. 13:00 kan du bli bedre kjent med museets samling som presenteres i utstillingen Har vi møttes før?

Kl. 14:00 kan du få med deg en spennende omvisning i den aktuelle utstillingen Nancy Spero - Opprørske handlinger.

På grunn av plassbegrensninger og krav til smittesporing må du melde deg på omvisningene i forkant.

 

Familieaktiviteter

Kunstmuseet er også et sted for barna! Lillehammer Kunstmuseum ønsker å tilrettelegge for at også de yngste skal få gode kunstopplevelser. Gå på oppdagelsesferd i kunstmuseet ved å løse oppgaver i aktivitetsheftene som finnes i skranken.

På Broen er det flere aktiviteter for barnefamilier, hvor de kan lære om Nancy Speros kunstnerskap og liv på en morsom og kreativ måte.