Tilgjengelighet

Informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov.

Lillehammer Kunstmuseum skal være for alle. Derfor arbeider vi med universell utforming og tjenester for å gjøre museet tilgjengelig for flest mulig.

Justere skriftstørrelsen på nettsiden
Du kan justerer skriftstørrelsen på nettsiden vår ved å holde CTRL-tasten og trykke + eller – på tastaturet. På nettsiden finner du utvalgte verk fra samlingen, informasjon om utstillinger og arrangementer.

Parkering
Både på Stortorget og i Wiesesgate i umiddelbar nærhet til museet finnes egne HC-parkeringsplasser.

Fremkommelighet
Museets inngang er plassert på bakkeplan uten trapp. Ved spesielle behov er det mulig å kjøre helt inntil døren. Det er mulig å komme seg rundt i museet med rullestol. Museet her flere heiser i utstillingslokalene. Noen kunstverk og utstillinger kan ha begrensinger på tilgangen med rullestol, større barnevogner og tilsvarende ut fra hvordan utstillingen er utformet.

Museet leier også ut rullestol og trillevogner gratis ved behov for det.

Hørsels- og synshemmede
Lillehammer Kunstmuseum arbeider med å gjøre alle utstillingstekster lesbare for synshemmede. Vi er glade for tilbakemelding på det, slik at vi kan forbedre oss. Alle kunstverk har skilt med informasjon.

Inngangsbilletter
Personer med funksjonshemninger betaler vanlig billett, men ledsager (personlig assistent) med ledsagerbevis har fri adgang.

Museumskaféen
Kaféen er tilrettelagt for alle og kan servere mat etter stort sett de fleste behov på forespørsel.

Assistenthund
Det er tillatt med assistenthund i museet.

Toaletter og garderober
Museet er utstyrt med to handicaptoaletter; et i museets verksted og et i tilknytning til foajé. Museet har også låsbare garderobeskap lett tilgjengelig i første etasje.

Omvisninger
Det er mulig å bestille omvisning i museet. Våre pedagoger kan tilpasse omvisningen etter ønske og behov.