1, 2, 3

Tidligere utstilling

4. november 2016 – 15. januar 2017

Tekstilskulpturer laget med tanke på at de fargesterke formene kan undersøkes og brukes av små barn på en direkte og fysisk måte.

Rolf Starup er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo og ved Kunstskolen i Kabelvåg. Han arbeider med skulptur, installasjoner, foto og 3D digitalt.

Tekstilskulpturene i "1, 2, 3" er produsert hovedsakelig i plastmaterialer som parkdresstekstiler og PVC-duk og forskjellige skummaterialer. Den består av flere skulpturgrupper og installasjoner som kan kombineres og vises på ulike måter. Skulpturene er laget med tanke på at de fargesterke formene kan undersøkes og brukes av små barn på en direkte og fysisk måte.

«Min interesse for å arbeide med skulptur for barn springer ut fra at jeg ofte observerte barns sterke interesse for mine arbeider. Dette var arbeider som både i idégrunnlag og utførelse var tiltenkt et voksent publikum. Disse møtene var ofte ubehagelige. Skulpturene var farlige for barna og barnas utforskende adferd utgjorde en fare for skulpturene. Dette førte til at jeg ønsket å gjøre noe som var 100 % på barns premisser. Det var viktig for meg at alt skulle tåle barns direkte og fysiske tilnærming. Det har vært naturlig for meg å ta med min "voksne" fascinasjon for geometri og matematikk og systematikk. I utstillingen 1,2,3 har jeg tatt i bruk materialer, objekter og farger som ofte assosieres med barns hverdag.»

"1, 2, 3" ble opprinnelig produsert med støtte av kulturrådet, som en del av ”Klangfuglprosjektet” i 2002. Den har etter det levd sitt eget liv og blitt tilført nye skulpturelementer. Utstillingen er endret og tilpasset hvert visningssted. Ulike versjoner av utstillingen 1,2,3 er bl.a. vist på: Haugar Vestfold Kunstmuseum (2002), Museet for Samtidskunst (2003), Trondheim kunstmuseum (2005), Aukrustsenteret i Alvdal (2008) og Kunsthall Grenland (2016).

Utstillingen er beregnet for barn under 4 år.