ældgammel baby Foto Rannveig Røstad
Tori Wrånes, Ældgammel Baby, 2017, Lillehammer Kunstmuseum.

Ældgammel Baby

Ut 2023

Hele dagen

Spektakulært fem-kanals videoverk av samtidskunstner Tori Wrånes.

Tori Wrånes (f. 1978) er en av Norges mest nytenkende og internasjonalt etterspurte kunstnere. Hun har fått stor oppmerksomhet gjennom sine spektakulære performances, skulpturelle installasjoner og nærmest surrealistiske videoarbeider.

Kledd i særpregede kostymer og med sin stemme som et kraftfullt instrument, inviterer hun oss inn i et forunderlig og drømmeaktig univers. Hennes verden er både humørfylt og skummel og har en psykologisk ladet stemning.

Videoinstallasjonen Ældgammel Baby, 2017, minner om troll fra norske eventyr, men peker samtidig på at hvert eneste menneske har behov for et rom for sine egne fantasier, tankespinn og drømmer.

"Skikkelsene er ikke bare figurative eldgamle babyer, de har så mye annet. Det er er mange veier inn til forståelsen av verket og utstillingen er absolutt verdt et besøk!"

Mona Pahle Bjerke, kunstkritiker i NRK, Studio 2, 8. november 2022

Wrånes har begeistret publikum med en lang rekke performances på anerkjente utstillingssteder som Museet for Samtidskunst i Oslo, Palais de Tokyo i Paris, Sculpture Center i New York, Biennale of Sydney, Performa 13 i New York og LAXART i Los Angeles.

Lillehammer Kunstmuseum kjøpte verket Ældgammel Baby i 2021 for ekstra støttemidler fra Kulturdepartementet under koronapandemien.