Foto: Tina Rekdal

Liv Blåvarp

Tidligere utstilling

17. juni – 29. oktober 2017

Mange assosiasjoner vekkes til live foran et smykke av Liv Blåvarp; til natur, folkekunst, men også livet i urbane fargesterke byer.

Liv Blåvarp (1956) lager smykker av tre. Ofte er smykkene store, ekspressive og fargesterke. Overflaten byr på stor variasjon fra blanke og glatte partier til det tett dekorerte. Tresortene velges ut fra hard –og mykhetsgrad og ikke minst strukturen i det spesielle trestykke. Både lønn, bjørk, valnøtt, sitrontre og palisander er foretrukne tresorter.

Smykkene består av enkeltdeler som settes sammen til et hele. Til tross for størrelsen, er de derfor fleksible og bevegelige og lett å bære på kroppen. Enkelte ganger dukker det opp gjenkjennelige former i smykkene – som et fuglenebb, en banan eller et bladverk. Mange assosiasjoner vekkes til live foran et smykke av Liv Blåvarp; til natur, folkekunst, men også livet i urbane fargesterke byer.

Det gis ut bok om Liv Blåvarp til utstillingen av det tysk/engelske kunsthåndverksforlaget Arnoldsche Art Publishers i samarbeid med Lillehammer Kunstmuseum med tekster av Anne Britt Ylvisåker, Helen Drutt, Charon Kransen og Cecilie Skeide.

Kurator: Cecilie Skeide.