Reidun Tordhol.png

Reidun Tordhol - Nær verden, nær deg

Tidligere utstilling

1. juni – 19. september 2021

Utstillingen Nær verden, nær deg er en presentasjon av Reidun Tordhols kunstnerskap i forbindelse med kunstnerens 90-årsdag, 1. juni 2021. Hun har gjennom sin mer enn 60-årige karriere kretset om interiør- og landskapsmalerier.

Det er en egen poetisk ro i billedkunstneren Reidun Tordhols malerier, pasteller og akvareller. Hennes interiører og landskaper er konsentrerte gjengivelser av nære landskap og rom. 

Gjennom rause referanser til kunsthistorien, både lett gjenkjennelige og mer skjulte, bringer hun et langt tidsløp inn i maleriene. Utsnitt av motiver mange kjenner til, som Vermeers Piken med perleøredobben eller Kvinne som leser et brev, gir gjenkjennelsesglede. Ikke like åpenbart er hintene til fortiden i den formale utformingen av bildene, og til de tidlige franske modernistene som Matisse og Cezanne. 

Tordhol gir oss stillferdige utsnitt av den nære delen av virkeligheten vi omgir oss med: snødekte trær, hus og tun, et egg i et fat, vaser, kopper, kar og speil som reflekterer fortiden – de gir oss mulighet til å koble vår tid til tidligere tider. Nærhet og fravær følges ad som to uadskillelige fornemmelser.